31 Mart 2010 Çarşamba

DALYAN(RULO) KÖFTE



DALYAN (RULO) KÖFTE
 1 kg. az yağlı kıyma
 2 adet soğan
 1 diş sarımsak
 6 dilim ekmek
 6 dal maydanoz
 1 adet yumurta
 2 yemek kaşığı salça
 Tuz
  Karabiber
  Kimyon
  Köfte baharı

 Arası için gerekli malzeme:
 2 adet yumurta, 1 adet havuç (haşlanmış), haşlanmış bezelye

 Hazırlanışı:
Kıymanın içine soğan, ufalanmış ekmek içi, maydanoz, yumurta, ezilmiş sarımsak ve tüm baharatları koydum ve yoğurdum
Yağlanmış fırın tepsisine kıymayı koydum ve dikdörtgen şeklinde yaydım .
Ortasına havuç yumurta ve bezelyeleri koydum.
Kenarları üst üste gelecek şekilde kapattım.Kapatılan tarafı alta gelecek şekilde ters çevirdim
220 derecede 25 dakika pişirdim.
Bir su bardağı suda erittiğim salçayı fırından çıkan köftenin üzerine sürdüm.
Yaklaşık bir 10 dakika daha pişirdim. 

 PÜF NOKTASI:
 (malzeme iyice yoğurulursa lezzeti daha da artıyor)

29 Mart 2010 Pazartesi

SALMON BALIĞI

Not
Salmon balığı kimi balıkçılarda yerli somon ismi ile de satılmaktadır.Tatlı su balığıdır.

Balıkları kızartmak yerine fırında pişirmeyi tercih ettim.Kendi yağıyla birlikte kızarana kadar pişirdim.Bu balık
lezzetliydi fakat daha önce pişirdiğim somon balığına göre daha az yağlıydı.Tabi ki tercih sizin..

BALIKESİR'İN MEŞHUR TİRİT YEMEĞİ

BALIKESİR'İN MEŞHUR TİRİT YEMEĞİ

Bu çok lezzetli ve kolay yemeğin tarifi için sevgili susamcorekotunun sayfasını ziyaret edebilirsiniz.