23 Mayıs 2010 Pazar

BAKLA YEMEĞİ


Malzemeler:
1/2 kg bakla
1 adet soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 dereotu ve taze nane
 tuz ve bir miktar şeker
 sarmısaklı yoğurt
Ben baklayı bu şekilde çok seviyorum .
Özellikle yoğurt ile birlikte tercih ediyorum.Afiyet olsun.

19 Mayıs 2010 Çarşamba

YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI


Havuçları rendeleyip çok az zeytinyağ ile kavurdum.
Üzerine sarmısaklı yoğurt koyup karıştırdım.
Ceviz ve pulbiber ilavesi ile süsledim .
Oldukça kolay ve lezzetli bir salata oldu.Afiyet olsun...

TATLI ÖDÜL


Bu Tatlı Ödülü benimle paylaşan sevgili Susamcorekotu yani Feriha
Ablama  çok teşekkür ediyorum.

14 Mayıs 2010 Cuma

SÖZ YANGINI

           Bir Garip Yangın, Bir Tuhaf Soygun...
  Waylon Prendergast adında bir Amerikalı
gece boyu içtikten sonra,
evinin yolu üzerindeyken,
mesleğini icra etmeye karar verdi.
Epeyce çakırkeyif olduğu halde,
alışık olduğu üzere,
içeride herkesin derin uykuda olduğunu tahmin ettiği
bir evin penceresine tırmandı.
bir iki zorlamadan sonra pencereyi açtı .
Sezsizce içeri süzüldü.
Çantasını, çekmecelerden ustalıkla çıkardığı
mücevherle, parayla doldurdu.
'İyi bir iş' çıkarmıştı.
Evde kimse uyanmadan
pahada ağır yükte hafifleri kolayca buluvermişti.
Arka kapıdan sessizce çıkıp,
evinin yolunu tuttu.
Bir süre yürüdükten sonra,
evinin olduğu sokağın köşesini döndü.
Fakat o da ne!
üç itfaiye aracı yolu kesmiş,
bir evden çıkan alevleri söndürmeye çalışıyordu.
Hayret; bu kendi evi idi.
Çok sonra anlayacaktı ki
birkaç saat önce soyduğu, kendi eviydi.
Pencereye tırmanırken ağzından düşürdüğü
izmaritle kendi evini ateşe vermişti.
      Gelin görün ki,
Waylon'dan daha acınacak ve gülünecek haldeyiz.
Kendi evini soyan Waylon'un çaldıkları elinde kalmıştır.
Ancak gıybet ederek,
kendi sevap evimizi kendi ellerimizle soyduğumuzda,
elimizde hiçbirşey kalmayacaktır.

NOT: Bu yazı Senai Demirci'nin TİMAŞ yayınevinden çıkan
" Söz Yangını " isimli  kitabından alınmıştır.

Sizlerle paylaşmak istedim.
Söz yangınından korunmak ümidi ile......

11 Mayıs 2010 Salı

PASKALYA ÇÖREĞİ

       Bu tarifi, Sentez Yayınevi&Beyaz Balina Yayınları,"Geleneksel
Esintilerle Günümüz  Türk Mutfağı" adlı kitaptan aldım.Kitapta damla
sakızlı olarak tarif verilmiş ben sade tercih ettim.
      Malzemeler
1 kg un
4 adet yumurta(birisinin sarısı ayrılacak)
350gr şeker
1 paket margarin
2 yemek kaşığı mahlep
5-6 adet damla sakızı(ben kullanmadım)
1 fiske tuz
1.5 su bardağı ılık süt
50 gr  yaş maya
Üzeri için;
1/2 su bardağı kıyılmış fındık (ben kullanmadım)
Afiyet olsun.

6 Mayıs 2010 Perşembe

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ


Bu tarifi sevgili susamcorekotundan aldım margarin kullanmadan yaptım.
Tarif için burayı tıklayabilirsiniz           



2 Mayıs 2010 Pazar

ŞEKERPARE

           Şekerpare tarifini "Oktay Usta'yla Lezzet Yolculuğu" adlı kitaptan aldım .
Kitapta  kakaolu şekerpare tarifi vardı.
Daha önce kakaolu denemiştim doğrusu o da çok güzeldi.
 Bu arada tatlıyı kızım ile birlikte yaptık .Küçük olanlar ona ait.
Malzemeler:
1 paket margarin
3 adet yumurta
yarım  çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı pudra şekeri
yarım çay bardağı irmik
1 çay  bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildiği kadar un
Şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
4'de bir limon
üzerine fındık(ben kullanmadım onun yerine hindistan cevizi kullandım)
AFİYET OLSUN