28 Aralık 2010 Salı

RENKLİ PATATES SALATASI

Renkli patates salatasını sevgili Susamcorekotunun blogunda gördüm ve çok beğendim.Ben üç renkli yaptım arzu ederseniz renk sayısını artırabilirsiniz.Tarifi için http://susamcorekotu.blogspot.com/2008/09/rengarenk-salata-iftar-bereketi-etk.html
tıklayabilirsiniz.

27 Aralık 2010 Pazartesi

MEHMETÂKİF ERSOY

   Bugün  Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 74. yıl dönümü  dostlar,gelin  hep birlikte bir Fatiha okuyalım.

25 Aralık 2010 Cumartesi

KIYMALI TEPSİ MANTISI





Allah'ın selamı ve bereketi üzerinize olsun.

Sevgili dostlar;kıymalı tepsi mantısı için arzu  ettiğiniz miktarda hamur hazırlayabilirsiniz.Hamuru  şekildeki gibi
hazırlayıp  daha önceden yağladığım tepsiye dizdim ve fırında kızarana kadar pişirdim.Et suyu tableti kullanarak
hazırladığım sıcak suyu mantıların üzerine döktüm  ve tepsiyi  kapatıp  mantılar  yumuşayıncaya kadar pişirdim.
Mantılar pişince sarımsaklı yoğurdu ilave ettim.

19 Aralık 2010 Pazar

PORTAKALLI ,HAŞHAŞ TOHUMLU KEK

Güne  güzel bir kek tarifi ile başlamak istiyorum .Hepinizin günleri aydın olsun inşallah.
Keki yaparken ufak tefek aksilikler yaşamış olsamda ;mikserimin bozulması gibi  ,sonuç çok güzeldi.
Malzemeler ise:
3 yumurta (yumurtalar küçük ise 4)
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı dolusu haşhaş tohumu(isteğe göre miktar artırılabilir)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
yarım çay kaşığından daha az karbonat

Sevgi ve muhabbetlerimle..........
Bu tarifi sevgili mandalinçıkmazi yani Yıldız arkadaşımızın Portakallı ve Mandalinalı Lezzetler Etkinliğine
gönderiyorum.http://mandalincikmazi.blogspot.com/

13 Aralık 2010 Pazartesi

AŞURE


Posted by Picasa

HİCRİ YENİ YILINIZI KUTLAR ,MUHARREM AYINIZIN HAYIRLI VE BEREKETLİ OLMASINI DİLERİM.
Malzemeler:
3  kase  (büyük boy) aşurelik buğday,
1 kase nohut ,
1 kase fasülye,
1 büyük boy çay bardağı pirinç,
5 kase şeker,
kuru kayısı,incir,kuru üzüm,kuş üzümü,hurma
üzeri için:nar,muz,kivi,elma,fındık,ceviz,fıstık,tarçın,portakal  kabuğu rendesi
sıcak su
Yapılışı:
Bir gece önce buğdayı iyice yıkayıp tencereye  koydum biriki  taşım kaynatıp kapağını kapattım
ve yoğurt mayalar  gibi üzerini örttüm
Nohutları ve fasülyeleri  birgün önce haşlayıp hazırladım.
Pirinci haşlayıp üzerine buğdayları ve daha sonra sırası ile  nohut ve fasülyeyi ilave ettim.
Hepsini bir süre kaynattıktan sonra şekeri ,üzümü ve küçük küçük doğradığım kuru kayısı,incir,hurmayı ilave edip bir süre daha kaynattım .
Cezvede kaynattığım karanfil ve kabuk tarçının suyunu süzerek ilave ettim.
Ocağı kapatıp aşurenin ılımasını bekledim.
Aşureyi kaselere koyup üzerini meyvelerle ve kuruyemişle süsledim .
Komşularıma ikram ettim.

6 Aralık 2010 Pazartesi

KAKAOLU ŞEKERPARE


Kısa bir aradan sonra herkese merhaba,sizlerle paylaşmak istediğim tarif Oktay Usta'nın Lezzet Yolculuğu
kitabından Kakaolu Şekerpare
Malzemeler:
1 paket margarin,
3 adet yumurta,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
yarım çay bardağı pudra şekeri,
yarım çay bardağı irmik,
1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi(ben kullanmadım),
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
alabildiği kadar un,
2 çorba kaşığı kakao
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker,
3.5 su bardağı su,
4'de 1 limon
üzerine bütün fındık
Not:Üzerinde kullandığım fındıkları Giresun'dan arkadaşım getirdi çok lezzetliydiler kendisine tekrar teşekkür
ediyorum.Afiyet olsun.