Bu tarifi, Sentez Yayınevi&Beyaz Balina Yayınları,"Geleneksel
Esintilerle Günümüz Türk Mutfağı" adlı kitaptan aldım.Kitapta damla
sakızlı olarak tarif verilmiş ben sade tercih ettim.
Malzemeler
1 kg un
4 adet yumurta(birisinin sarısı ayrılacak)
350gr şeker
1 paket margarin
2 yemek kaşığı mahlep
5-6 adet damla sakızı(ben kullanmadım)
1 fiske tuz
1.5 su bardağı ılık süt
50 gr yaş maya
Üzeri için;
1/2 su bardağı kıyılmış fındık (ben kullanmadım)
Afiyet olsun.
Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
Damla sakızlı nasıl olur acaba çok merak ettim..:)
YanıtlaSilellerinize sağlık,sevgiler
ooh mis gibi en önemlisi ev yapımı olması şifa olsun selam ve dua ile
YanıtlaSilÇok severim paskalya çöreğini.Ellerine sağlık nefis olmuş
YanıtlaSilHım
YanıtlaSilkuzu kuzu yatmış öylece tabağın içine senin paskalya :))
sakin nefis mis gibi görünüyor ellerine sağlık canım.
Afiyetler olsun.
Sevgiler ve hayırlı cumalar dilerim.......
sa,
YanıtlaSilellerine sağlık Hatice ablacığım,çok güzel görünüyor.hayırlı akşamlar.