29 Eylül 2012 Cumartesi

Patatesli Omlet

Kahvaltı için hazırladığım patatesli omlete biraz ilaveler yaparak
renklendireyim dedim.
Patatesli omlet için :
2 adet patates
2 adet yumurta
1/2  adet kırmızı biber
2,3 adet yeşil biber
biraz beyaz beynir ve kaşar peyniri
tuz,karabiber,pul biberi
1 tatlı kaşığı tereyağı
patatesleri kızartmak için biraz sıvıyağ
 Patatesleri küp küp doğradım. Biraz kızarttıktan sonra biberleri
ilave ettim .(bu aşamada tereyağı koydum) Yumurtaları çırptım.Peynirleri
ve baharatları  da  yumurtanın içine ilave edip hepsini kızaran patateslerin üzerine
döktüm .Bir süre karıştırdıktan sonra servis yaptım.
Not :Patatesleri kızartırken kapakla kapattım.Böylece az bir yağda kızartmış oldum.
Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle.....

25 Eylül 2012 Salı

BOZBAŞ (IĞDIR)YEMEĞİ

MERHABALAR,HAYIRLI GECELER SEVGİLİ BLOGDOSTLARIM!
Oldukça uzun bir süre sizlerden ve bloğumdan uzak kaldım.
Biliyorum bu sefer arayı fazla açtım.İnşaallah unutulmamışımdır.
Bu süre zarfında Ankara,Erzurum,Iğdır,Ağrı illerinde bulundum.
Oralarla ilgili sizlerle paylaşmak istediğim resimler var.
Sırasıyla paylaşacağım inşaallah...
Öncelikle Iğdır'ın meşhur yemeği Bozbaş Yemeğin'den bahsetmek istiyorum.
Bu yemek daha önce bir televizyon programında tanıtıldı
 ve ilk defa orada gördüm,Doğrusu tadını merak etmiştim.
Yolumuz Iğdır'a düşünce bize de bu yemeği tadmak nasip oldu.
Bozbaş Yemeği için kullanılan malzemeler:
Koyun eti
Nohut
Domates
Zerdeçal
Lavaş ekmeği
(tek kişilik özel kaplar)


lavaş ekmekler bölünüp tabağa konulur ve üzerine yemeğin suyu dökülür .


 Daha sonra;


Tokmak yardımıyla nohutları eziyoruz  .


(Yemeğin orjinalinde lavaş ekmeğin arasına koyarak yeniliyormuş)
Farklı bir sunum ,farklı bir lezzet.....Doğrusu Bozbaş Yemeği
bana biraz ağır geldi.Ben sadece merak ettiğim için tadmış oldum.