PEYNİRLİ POĞAÇA
Uzun zamandır poğaça yapmadığımı farkettim ve kolları sıvadım .
Mayalı poğaça tadında oldukça yumuşak ve hafif bir poğaça oldu.
Feriha Ablamın da tavsiyesi üzerine ilk olarak (zeytin yağı yerine )
fındık yağı kullandım ve sonuçtan oldukça memnun kaldım.
Malzemeler
2 yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ),
1 çay bardağı fındık yağı (orta büyüklükte),
1 çay bardağı yoğurt,
2 yemek kaşığı dolusu tereyağı,
1/2 kabartma tozu,
1 çay kaşığı karbonat,
Az miktarda tuz,
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
İç malzemesi:peynir,maydanoz
Ellerinize sağlık,çok güzel gözüküyor..
YanıtlaSiluzun süredir ben de yapmadım :)
Haftasonu yapmalı Allah izin verirse..
HAYIRLI AKŞAMLAR OLSUN..
harika görünüyor
YanıtlaSilyanınada tavşan kanı bir çay ile ne de iyi gider
ellerine, emeğine ve yüreğine sağlık
gürbulaktan selamlar
eline sağlık elimde çayım var yanında ne iyi olur
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım poğaçalar nefis olmuş.
YanıtlaSilBak şimdi yorum yazarken aklıma geldi bende uzun zamandır poğaça yapmadım:)canımçekti şimdi.
Sevgiler
Pek güzel kabarmış poğaçaların ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK,GERÇEKEN ÇOK GÜZEL YUMUŞACIK VE LEZZETLİYDİ POĞAÇALARIN,BURADAN HERKESE DUYURUYORUM :))) GÜVENLE YAPABİLİRSİNİZ MEMNUN KALACAKSINIZ
YanıtlaSilhımm nefisler ellerine sağlık canım afiyet olsun
YanıtlaSilmerhabalar:)
YanıtlaSilbayıldım sayfanıza...
samimi cıvıl cıvıl ve dolu dolu...
seveseve izleyiciniz oldum hemen...
bende sizi beklerim sayfama...
gönül dolusu sevgilerimle...:)