30 Ocak 2011 Pazar

KARNABAHAR GRATEN


Karnabahar graten yaparken biraz değişiklik yapıp içine kıyma
koymaya karar verdim ve bu şekilde çok lezzetli oldu.   
Malzemeler:
1 orta boy karnabahar,
Kıyma (arzu ettiğiniz ölçüde )
1 adet soğan,
Kaşarpeyniri(arzu ettiğiniz miktarda)
Maydanoz
Beşamal sos için:
1 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağı,
tuz,karabiber,
Not: Bu ölçüler aynı oranda karnabaharın büyüklüğüne göre artırılabilir.
Yapılışı:
Karnabaharları haşladım.Daha sonra borcama koydum.
Kıymayı ve soğanı kavurup  ,maydanozu ve baharatları  da
ilave edip kıymalı harcı hazırladımve karnabaharların üzerine
 koydum.Diğer yandan hazırladığım beşamal sosuüzerine ilave ettim.
Rendelediğim kaşarları da ilave edip ,fırında üzeri kızarana kadar pişirdim  .                                            

21 yorum:

  1. kaşar erimişki üstünde harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlayınSil
  2. ellerine sağlık canım çok güzel olmuş.

    YanıtlayınSil
  3. 15 günde bir, mutlka yaptigim bir yemektir. Kiyma yemedigimden hep tavuklu yaparim. Ellerine saglik !!

    YanıtlayınSil
  4. ellerine saglik canim.. sicacik sevgilerimle..

    YanıtlayınSil
  5. ellerine, yüreğine ve emeğine sağlık
    gürbulaktan selamlar

    YanıtlayınSil
  6. ellerine sağlık hatice abla.

    YanıtlayınSil
  7. En sevdiğim yemeklerden biri ama ben kıyma koymadan yapıyorum.Elerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlayınSil
  8. ellerinize sağlık. pratik, ve lezzetli bir yemeğe benziyor.

    YanıtlayınSil
  9. Ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar

    YanıtlayınSil
  10. ellerine sağlık canım:)
    birbirinden güzel yorumlarınız için teşekkür ederim bende her zaman gelirim ve beklerim:)
    kocamann sevgiler..

    YanıtlayınSil
  11. ELİNE SAĞLIK:)))) ÇOK GÜZELDİ DEĞİL Mİ? TATLI TATLI YEDİK BİTİRDİK, SEVGİYLE KALIN

    YanıtlayınSil
  12. :))
    Teşekkür ederim canım
    iyi olmaya çalışıyorum....
    Yakında gelirim bloga...

    YanıtlayınSil
  13. Nefis görünüyor ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlayınSil
  14. Nicedir karnıbahar alıp yapmıyordum. Canımı istettin :) Bu karnabaharı ben de böyle graten seviyorum zaten. Kıymalı hali de eşimin daha bir hoşuna gidecektir. Ellerine sağlık. Hayırlı Cumalar

    YanıtlayınSil
  15. Çok severim karnabaharın her türlü yemeğini. Harika görünüyor, ellerine sağlık canım..

    YanıtlayınSil
  16. hemen yarın deneyeceğimmmm :) ellerine sağlık canım, kocaman sevgiler :)

    YanıtlayınSil
  17. eline sağlık karnıbaharı hiç böyle denemedim

    YanıtlayınSil
  18. Karnıbaharı sevmeyen birisi bile bu görüntüye dayanamaz.
    Harika görünüyor.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  19. Ellerinize saglik,harika bir görüntü

    YanıtlayınSil
  20. Karnahabarın her halini çok seviyorum.
    Ellerinize sağlık kardeşim..
    Kalbi sevgi ve selamlarımla

    YanıtlayınSil
  21. ellerinize sağlık.
    birbirinden güzel yorumlarınız için teşekkür ederim bende her zaman gelirim ve beklerim

    YanıtlayınSil