22 Ağustos 2010 Pazar

PATLICAN OTURTMA

Malzemeler
patlıcan
kıyma
domates
biber
soğan
sarmısak
karabiber,tuz
Yapılışı
Patlıcan oturtmasını patlıcanları kızartmadan yaptım.Halka şeklinde
doğranmış patlıcanları tuzlu suda beklettikten  sonra biraz sıkıp teflon
tencerede hafif kızarana kadar pişirdim.Borcama dizip önceden kavurduğum
kıyma harcınıda koyup fırında pişirdim.Oldukça hafif ve lezzetli oldu.Aslında
kızartılarak yapılan yemekleri çok seviyorum ama sağlıklı yaşamak için bu şekilde de
lezzetli olabileceğini gördüm.Bu pişirme yöntemini sevgili Susamcorekotundan öğrendim
ve kendisine Allah'tan acil şifalar diliyorum.

8 yorum:

  1. Merhaba, ellerine sağlık. Patlıcanlı tariflerin hepsini severim.

    YanıtlayınSil
  2. ellerine sağlık,patlıcanın her yemeği nefis olur

    YanıtlayınSil
  3. haticecim canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
    feriha anneme iyi baktığın için allah senden razı olsun
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  4. ellerine sağlık hatice abla çok lezzetlidir eminim ben de patlıcanla olan herşeyi çok severim...

    YanıtlayınSil
  5. sevgili arkadaşım allahın selamı üzerine olsun.yemeklerin bloğun oldukça güzel.lakin asıl güzel olan pırlanta gibi yüreğin.seni tanımıyorum ama feriha ablama bebeğiymiş gibi hiç incitmeden ve gönülden baktığın için allahım razı olsun diyorum senden.dilerim sana bakanın da çok olur.dilerim evlatların hayırlı olur.allaha emanet ol arkadaşım.feriha ablama selamlarımı iletirsen mutlu olurum sevgiler...

    YanıtlayınSil
  6. selam:)
    Hatice kardeşim bayramın mübarek olsun huzurla güzelliklerle geçsin Rabbim tekrarını nasip etsin inşaallah:)
    Feriha ablama çok güzel bakmışsın Rabbim senden razı olsun canım sevgiler:))

    YanıtlayınSil
  7. eline sağlık, patlıcanlar bizi terketmeden tekrar yaparsın da yeriz değil mi??

    YanıtlayınSil
  8. olsa da yesek
    gürbulak'tan sevgiler

    YanıtlayınSil