Uzun zamandır yapmayı düşündüğüm bir kek .Fincanda nasıl olur ve tencerede nasıl pişer derken en sonunda bende yaptım ve çok keyif aldım.Size de tavsiye ederim.
Bu kekin tarifini ''Lezzet İkram Sofraları Ansiklopedisi '' kitabından aldım.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker(ben şeker miktarını daha azaltarak kullandım)
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un
Hazırlanışı
Yumurtalar ve şekeri mikserle çırpın.Süt,un,vanilya,kakao ve kabartma tozunu ekleyip tahta bir kaşık ile iyice karıştırın.Karışımı büyük boy kahve fincanlarının yarısına gelecek şekilde doldurun.Fincanları uygun bir tencereye yerleştirin ve tencereyi fincanların yarısına gelecek kadar ılık su ile doldurun.Tencerenin üzerini kenarlardan sarkmayacak büyüklükte bir mutfak bezi ile kapatın.Tencerenin kapağını sıkıca kapatın.Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte ,kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte tencerenin kapağını hiç açmadan 25 dakika pişirin.Ocağın altını kapatın ve yine kapağı hiç açmadan 15 dakika bekletin.
Not :Büyük kahve fincanları ile birlikte küçük kahve fincalarına da koydum.