4 Kasım 2010 Perşembe
MANTI
Mantı kalıbı kullanarak yaptığım mantının malzemeleri :un,yumurta,su,tuz
(ben küçük hamur hazırladığım için miktarını belirtmedim.)
Yapılışı:
Mantı seti büyüklüğünde açılan hamurun üstünden merdane bastırılarak kıyma konulacak yerler belirlenir.
Belirlenmiş bölümlere kıyma konulur.
Açılan ikinci hamur merdane ile kuvvetlice bastırılarak üzerinden geçirilir.
Merdanenin mantı setinden kestiği mantılar hazırdır.
Şekil itibariyle altıgen mantılar oldu .Yapmanızı tavsiye ederim .Afiyet olsun.
Ayrıca bu mantıyı yaparken birlikte olmaktan keyif aldığım sevgili susamcorekotuna teşekkür ediyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
akşama biz size gelsek :)))
YanıtlaSilellerine sağlık canım
baylırım mantıya...
ayyyyy sayfanın güzelliğine mantının iştah açıcı görüntüsü eklenince tutmayın beniii:))) eline sağlık
YanıtlaSilcanım arkadaşım mantın çok iştah açıcı olmuş.ellerine sağlık.yanında feriha ablam da varsa oooo.çok öpüyorum canım...
YanıtlaSilellerine sağlık ...çok severim mantıyı herhaliyle güzel...
YanıtlaSilAy mantının kalıbı mı çıkmış :) şu bloglar da olmasa dünyadan haberim olmıcak.:)
YanıtlaSilÇok ama çok güzel olmuş,ellerine sağlık canım..
Hayırlı cumalar diliyorum..
sevgiler..
ellerine sağlık Hatice abla yine çok güzel yemekler yapmışsın sayfanda çok değişmiş,güzelleşmiş
YanıtlaSilhem pratik hem hijyenik hemde çok lezizz :)
YanıtlaSilaaaa demek Feroşumla yaptınız mantıyı afiyet şifa olsun hepinize hafif bir kıskançlık mı hissettim kendimde ne?:))))))
YanıtlaSilellerine sağlık Hatice ciğim bende de var bu kalıptan ama uzunca bir süredir kullanmadım hatta bir arkadaşın bloğunda kurabiye kalıbı olarak da kullanıldığını görmüştüm ilginç gelmişti
neyse canım sevgilerle muhabbetle kal
Ellerine sağlık, bayılırım mantıya. Benim de bu kalıptan vardı ama sonra kayboldu gitti.
YanıtlaSilellerine, emeğine ve yüreğine sağlık
YanıtlaSilgürbulak'tan selamlar