4 Kasım 2010 Perşembe

MANTI






Mantı kalıbı kullanarak yaptığım mantının malzemeleri :un,yumurta,su,tuz
(ben küçük hamur hazırladığım için miktarını  belirtmedim.)
Yapılışı:
Mantı seti büyüklüğünde açılan hamurun üstünden merdane bastırılarak kıyma konulacak yerler belirlenir.
Belirlenmiş bölümlere kıyma konulur.
Açılan ikinci hamur merdane ile kuvvetlice bastırılarak üzerinden geçirilir.
Merdanenin mantı setinden kestiği mantılar hazırdır.
Şekil itibariyle altıgen mantılar oldu .Yapmanızı tavsiye ederim .Afiyet olsun.
Ayrıca bu mantıyı yaparken birlikte olmaktan keyif aldığım sevgili susamcorekotuna teşekkür ediyorum.

10 yorum:

  1. akşama biz size gelsek :)))
    ellerine sağlık canım
    baylırım mantıya...

    YanıtlaSil
  2. ayyyyy sayfanın güzelliğine mantının iştah açıcı görüntüsü eklenince tutmayın beniii:))) eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. canım arkadaşım mantın çok iştah açıcı olmuş.ellerine sağlık.yanında feriha ablam da varsa oooo.çok öpüyorum canım...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık ...çok severim mantıyı herhaliyle güzel...

    YanıtlaSil
  5. Ay mantının kalıbı mı çıkmış :) şu bloglar da olmasa dünyadan haberim olmıcak.:)
    Çok ama çok güzel olmuş,ellerine sağlık canım..
    Hayırlı cumalar diliyorum..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık Hatice abla yine çok güzel yemekler yapmışsın sayfanda çok değişmiş,güzelleşmiş

    YanıtlaSil
  7. hem pratik hem hijyenik hemde çok lezizz :)

    YanıtlaSil
  8. aaaa demek Feroşumla yaptınız mantıyı afiyet şifa olsun hepinize hafif bir kıskançlık mı hissettim kendimde ne?:))))))
    ellerine sağlık Hatice ciğim bende de var bu kalıptan ama uzunca bir süredir kullanmadım hatta bir arkadaşın bloğunda kurabiye kalıbı olarak da kullanıldığını görmüştüm ilginç gelmişti
    neyse canım sevgilerle muhabbetle kal

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık, bayılırım mantıya. Benim de bu kalıptan vardı ama sonra kayboldu gitti.

    YanıtlaSil
  10. ellerine, emeğine ve yüreğine sağlık

    gürbulak'tan selamlar

    YanıtlaSil