14 Nisan 2012 Cumartesi

CEVİZLİ MANTAR KAVURMA


Herkese hayırlı geceler,
Cevizli Mantar Kavurma
Malzemeler
1/2 kg mantar
2 soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz
zeytinyağı
karabiber,tuz
1 tatlı kaşığı salça
Ölçüler arzu ettiniz şekilde değişebilir.
Cevizli  ilk defa denedik ve çok hoşumuza gitti.
Hem kolay hem de lezzetli bir tarif oldu.
Önce soğanları ikiye bölüp doğradım.
Tavada biraz pişirdim.
Daha önce temizlediğim mantarları da doğrayıp ilave ettim.
Yüksek ateşte biraz kavurdum.
Sarımsağı ,salçayı,tuzu,karabiberi ve cevizleri de ilave edip bir süre daha kavurdum.
Özellikle susuz pişirdim  bu şekilde çok hoşumuza gidiyor.


4 yorum:

  1. ellerinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık
    gürbulaktan selamlar

    YanıtlaSil
  2. feriha ablanın bahsettiği bursadaki kızım dediği kişi siz olmalısınız(bende inegöldeyim) sanırım blogcuda yazıyordunuz değilmi?selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. mantarı çok sevenlerdenim,cevizle denememiştim
    ilk fırsatta birde böyle yapacağım eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Selam Hatice kardeşim ve şirin Ahsenim:)
    Mantarı her şekliyle çok severiz (Ayşenur hariç) ama hiç içine ceviz katmadım şimdiye kadar ilk fırsatta cevizli yapıcam bende teekkürler güzel fikir canım...
    Sevgiler Ahseni ve seni öptüm:X

    YanıtlaSil