17 Nisan 2010 Cumartesi

KANDİL SİMİDİ

Bu tarifi Sentez Yayınevi & Beyaz Balina Yayınları'ndan  çıkan
 "Geleneksel Esintilerle Günümüz Türk Mutfağı" adlı kitaptan aldım.
Malzemeler:
4 su bardağı un
2 tatlı kaşığı şeker
3/4  paket margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta,1 kabartma tozu
Tuz,susam ve çörek otu
Hazırlanışı :Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurdum.
Simit şeklini verip üzerine yumurtanın sarısını sürdüm.
200 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. eline sağlık simitleri daha yakından görebilseydik şimdiye kadar ben hiç yapmadım niyeyse

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık,bazı yerlerde kandil simidi çok meşhur oluyor,ben hiç yemedim galiba.Allah'a emanet olun

    YanıtlaSil