Bu tarifi Sentez Yayınevi & Beyaz Balina Yayınları'ndan çıkan
"Geleneksel Esintilerle Günümüz Türk Mutfağı" adlı kitaptan aldım.
Malzemeler:
4 su bardağı un
2 tatlı kaşığı şeker
3/4 paket margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta,1 kabartma tozu
Tuz,susam ve çörek otu
Hazırlanışı :Bütün malzemeleri karıştırıp yoğurdum.
Simit şeklini verip üzerine yumurtanın sarısını sürdüm.
200 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.
Afiyet olsun.
eline sağlık simitleri daha yakından görebilseydik şimdiye kadar ben hiç yapmadım niyeyse
YanıtlaSilellerine sağlık,bazı yerlerde kandil simidi çok meşhur oluyor,ben hiç yemedim galiba.Allah'a emanet olun
YanıtlaSil