21 Nisan 2010 Çarşamba

KEMİK SUYU ÇORBASI


Kemik suyu çorbasını çocukluğumuzda annem çok yapardı.
Ben de ilk defa yaptım. Ailecek hoşumuza gitti .
Şimdide nasıl yaptığımı anlatayım: 2-3 parça kemiği haşladım.
Akşamdan nohutları ve aşurelik buğdayları ısladım (çorba kasesi miktarı).
Haşlanan kemikleri çıkarıp suyuna nohutları ve buğdayları ilave ettim.
Kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirdim.
Üzerine karabiber, pul biberi ve nane ilave edip servis yaptım.
İşte bu kadar.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. değişik ve sağlıklı bir çorba olmuş ama ben hiç yemedim
    şifa olsun

    YanıtlaSil
  2. Böyle çorbaları seviyorum. Ellerinize sağlık.
    Etkinliğimize de buyurmaz mısınız?

    http://humeyraninyeri.blogspot.com/2010/04/islamn-isgnda-dini-etkinligi-2-ask-ve.html

    YanıtlaSil
  3. Ooooo
    güzelim
    bu çorba değil başlı başına neis bir yemek olmuş çok nefis ve bol vitaminli görünüyor
    ellerine sağlık
    afiyetler olsun........

    YanıtlaSil
  4. çok faydalı,çok sağlıklı bir çorba olsa gerek,Size afiyet olsun

    YanıtlaSil