Malzemeler:
1 kg un
su,tuz
tereyağ,sıvı yağ
Yapılışı:
Un,su,tuzu karıştırıp iyice yoğurdum.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırdım.
Hamurları biraz açıp yağ karışımını üzerine sürdüm.
Hamuru dörde katlayıpdinlendirmeye bıraktım.
Diğer parçalar da bittikten sonra hamurlarımı tekrar açtım ve teflon tavada pişirdim.
Pişirirken biraz daha yağ sürdüm.
Arzu edenler hamurun içine maya da koyabilirler.
Bu tarif annemin bize pratik olarak yaptığı gözleme tarifidir.Afiyet olsun...
ablacığım ellerine saglık çok güzel görünüyor onu yemek nasıl olur acaba merak ediorum sen harikasın.... *one number*
YanıtlaSilkızım elllerine saglık çok begendim inşallah birgün beraber yaparız..
YanıtlaSilOOOO MAŞALLAH BU NE GÜZEL BİR SUNUM BÖYLE TEREYAĞLI OLMASAYDI YERDİM AMA:(((
YanıtlaSilANASINA BAK KIZINI AL DİYE BOŞUNA SÖYLEMEMİŞLER
ellerine sağlık Hatice ablacım,gözlemeler harika görünüyor,bakır eşyaları seviyorsun galiba.
YanıtlaSil